t> alert('entra')


Una vintena d’empreses bagenques ja s’han inscrit a una distinció que les acredita com a establiment de turisme sostenible i ad
18/04/2017

Una vintena d’empreses bagenques ja s’han inscrit a una distinció que les  acredita com a establiment de turisme sostenible i adherit al Geoparc.

Certificació Biosphere i adhesió al Geoparc.

 

 

  • “Compromís per la sostenibilitat” és un programa de qualitat i sostenibilitat que substitueix l’acreditació SICTED de qualitat turística
  • Al Bages, els serveis i establiments turístics que s’adhereixen al compromís s’acrediten automàticament com a equipaments adherits del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central
  • Hi ha temps per inscriure’s fins al proper 28 d’abril

El "Compromís per la sostenibilitat" és un sistema de qualitat i sostenibilitat turística –sota el paraigües de la certificació Biosphere d'àmbit mundial- que a nivell provincial compta amb el finançament de la Diputació de Barcelona i al Bages és gestionat pel Consell Comarcal. Aquest segell, que substitueix l’acreditació SICTED de qualitat turística, al Bages té un valor afegit: les empreses i serveis que s’hi apunten s’acreditaran automàticament com a membres adherits al Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central. En aquests moments ja hi ha 19 empreses adherides i hi ha temps per demanar l’acreditació fins al proper divendres 28 d’abril.

L'adhesió al Compromís és voluntària i suposa una garantia per als turistes en matèria de gestió mediambiental i protecció del patrimoni cultural. La certificació neix amb el suport de Nacions Unides a través de la primera Conferència Mundial de Turisme Sostenible i és un segell que al Bages, de forma excepcional, anirà acompanyat amb el distintiu d'empresa/equipament adherit al Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central.

En el marc del Compromís per la sostenibilitat es treballa perquè la gestió de l'empresa a nivell intern sigui òptima, sostenible i eficient mitjançant la incorporació de manuals de bones pràctiques. El programa permet millorar la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics de la comarca, generar contactes i col·laboracions entre les diferents empreses turístiques que hi participen i incidir en l’orientació de l’empresa envers el client i la seva satisfacció.

Amb aquest projecte, el Consell Comarcal del Bages vol incrementar la competitivitat de les empreses turístiques de la comarca i augmentar els estàndards de qualitat i sostenibilitat turística de la destinació. L’adhesió al programa comporta la implementació d’un pla formatiu, l’assistència a tallers, la participació en grups de treball, l’aplicació de criteris de millora  a la seva empresa i una avaluació externa en cicles anuals. Al Bages, el procés acabarà amb l’obtenció de 2 distintius: distintiu “Compromís per la sostenibilitat” i distintiu d’adhesió al Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya.

La primera jornada de formació serà el dia 2 de maig. Al llarg de l’any es faran dues formacions en matèria de sostenibilitat aplicada a empreses turístiques, un taller col·lectiu, el pla de millora que haurà de desenvolupar cada empresa al llarg del 2017, etc. Tot el procés tindrà acompanyament i seguiment per part del Consell Comarcal del Bages, la Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç de Barcelona.

 


Geoparc de la Catalunya Central- Muralla Sant Doménec, 24- 08241 Manresa- Tel. +34 93 693 03 50
Avís Legal | Contacta | Mapa web |  facebook | Twitter Geoparc
Disseny web i interactivitat: La Factoria d'Imatges