t> alert('entra')


La 3a Fira Gastronòmica del Geoparc aplega unes 2.500 persones
27/09/2017

• Aquesta mostra, organitzada pel Geoparc amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i el suport de la Diputació de Barcelona, es consolida com un dels actius més destacats en la promoció i comercialització dels productes de la terra i de qualitat.• Aquesta mostra, organitzada pel Geoparc amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i el suport de la Diputació de Barcelona, es consolida com un dels actius més destacats en la promoció i comercialització dels productes de la terra i de qualitat.


En un dia amb molt ambient a Manresa, uns 2.500 bagencs, bagenques i visitants van assistir el passat dissabte 23 de setembre a la 3a Fira Gastronòmica del Geoparc, una iniciativa que pretén promoure l'alimentació responsable i sostenible, apostant per la qualitat i la proximitat en l’origen dels productes. El conseller de l'Àrea de Turisme, Josep Canals, assegura que “amb projectes com aquest aconseguim, d’una banda, enfortir més els llaços amb productors i elaboradors de productes agroalimentaris i, de l’altra, potenciar i projectar la singularitat i riquesa de la nostra gastronomia”.


Els assistents van poder visitar una dotzena de parades de productors i elaboradors de productes agroalimentaris en una jornada que va tenir lloc a la Plana de l'Om. Allà, al marge de poder comprar els productes de forma directa, els visitants també van gaudir de degustacions i maridatges. En aquest sentit, Canals exposa que "els paradistes ens han manifestat la seva satisfacció entorn al desenvolupament de la fira i la seva voluntat de donar continuïtat a aquesta proposta". No obstant això, el conseller considera que "el canvi d'emplaçament ha fet arribar la fira a un altre públic respecte a anteriors edicions, però tot i així en fem una valoració molt positiva per l'elevat nombre d'assistents i el grau de compromís dels productors participants".


El Geoparc de la Catalunya Central també va disposar d'un estand corporatiu situat en una zona estratègica que va servir com a espai central de la mostra. Des d'aquest punt d'informació es facilitaven fulletons i informació d'àmbit general als assistents, així com també més detalls entorn a la gastronomia Ignasiana, el projecte Manresa 2022 i els punts d'interès turístic del Geoparc. Així doncs, la fira gastronòmica no només va servir per reforçar el potencial turístic de la zona des del punt de vista culinari, sinó també per posar en valor la força paisatgística, cultural i històrica del territori.


Amb accions de promoció com la fira gastronòmica, el Geoparc de la Catalunya Central referma la seva aposta inequívoca per un desenvolupament sostenible del turisme. Al mateix temps, des del Consell Comarcal del Bages i el Geoparc es continua treballant de manera transversal en la creació de productes turístics de qualitat. "L’èxit de convocatòria en una fira com aquesta reforça el nostre objectiu de promocionar el territori amb propostes innovadores i competitives", conclou Canals.


img-20170923-182125.jpg
img-20170923-172704.jpg
img-20170923-172320.jpg

Geoparc de la Catalunya Central- Muralla Sant Doménec, 24- 08241 Manresa- Tel. +34 93 693 03 50
Avís Legal | Contacta | Mapa web |  facebook | Twitter Geoparc
Disseny web i interactivitat: La Factoria d'Imatges