t> alert('entra')


L'Hora del conte del Geoparc a Sant Vicenç de Castellet
13/12/2016

En el marc de les activitats programades per la Setmana de Medi Ambient a Sant Vicenç de Castellet, es va programar l’Hora del Conte amb la Clara Gavaldà, amb el conte "Geoparc quina passada de temps" i contes eco-lògics.

“Geoparc, quina passada de temps!” és el títol del conte que ha editat el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central per donar-se a conèixer entre els més petits de casa. Els menuts que van assistir a l’Hora del Conte a la biblioteca de Sant Vicenç de Castellet van poder escoltar les aventures del Roc, l’Ona, l’Omar i la Silvina en el seu apassionant viatge pel Geoparc, amb més de 40 milions d’anys d’història.

L’activitat a la biblioteca de Sant Vicenç de Castellet en el marc de la Setmana de Medi Ambient va tenir molt bona rebuda. Una bona oportunitat per donar a conèixer el projecte del Geoparc als més petits i a les seves famílies, i també per sensibilitzar cap al respecte al medi ambient i la tolerància de la diferència. Cal remarcar que un objectiu prioritari dels Geoparcs és la conservació de la geodiversitat així com donar suport al desenvolupament econòmic sostenible dels territoris Geoparcs.

El llibre, del qual s’han imprès 1.000 exemplars, és comercialitzat per l’editorial Zenobita i es pot comprar a les llibreries Abacus i Parcir de Manresa. És un conte adreçat especialment a nens i nens d’entre 2 i 5 anys, amb la finalitat que es pugui conservar i promoure la importància geològica d’un territori per la ciència, l’educació i la cultura.

Aquest conte, amb textos de Mar Pavón, il•lustracions de Doris Jiménez i la implicació del Consell Comarcal del Bages, surt de la voluntat del Geoparc de fer divulgació a diferents nivells per acostar la geologia a la ciutadania. A través del llibre i les aventures dels seus protagonistes, els infants podran resseguir, de forma divertida, la història de la Catalunya Central, que fa uns 40 milions d’anys estava coberta per un mar càlid. I com va donar pas a la formació de massissos com Montserrat o Sant Llorenç del Munt i l’Obac, de coves o de muntanyes de sal.

Què passaria si un dia anéssim a dormir i l’endemà, quan ens llevéssim, haguéssim retrocedit més de 40 milions d’anys en el temps?

1_3.jpg

Geoparc de la Catalunya Central- Muralla Sant Doménec, 24- 08241 Manresa- Tel. +34 93 693 03 50
Avís Legal | Contacta | Mapa web |  facebook | Twitter Geoparc
Disseny web i interactivitat: La Factoria d'Imatges